Za unapređenje poljoprivredne proizvodnje 80 miliona dinara

Bez autora
Jun 21 2012

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije i direktor Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja Sulejman Ugljanin potpisao je danas ugovore o realizaciji 312 projekata namenjenih unapređenju poljoprivredne proizvodnje u ukupnom iznosu od 80 miliona dinara. Ugovori, čija pojedinačna vrednost iznosi od 20.000 dinara do dva miliona dinara, potpisani su sa vlasnicima registrovanih poljoprivrednih gazdinstava i članovima udruženja u oblasti poljoprivrede koji su ispunili uslove javnog konkursa za realizaciju Programa podrške održivom razvoju poljoprivredne proizvodnje u nerazvijenim opštinama Sjenica, Tutin, Prijepolje, Priboj, Nova Varoš i gradu Novom Pazaru u 2012. godini. Na konkurs je stigla 2.031 prijava, a stručnjaci su odabrali 312 projekata koje će Vlada Srbije podržati kroz Kancelariju za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja. Pomenuta sredstva će biti upotrebljena za izgradnju i adaptaciju štala, nabavku motokultivatora, kosačica, plugova i druge poljoprivredne opreme, nabavku aparata za mužu, izgradnju plastenika, nabavku košnica i opreme za pčelarstvo, izgradnju hladnjača i skladišta.

Za unapređenje poljoprivredne proizvodnje 80 miliona dinaraMinistar bez portfelja u Vladi Republike Srbije i direktor Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja Sulejman Ugljanin potpisao je danas ugovore o realizaciji 312 projekata namenjenih unapređenju poljoprivredne proizvodnje u ukupnom iznosu od 80 miliona dinara.

Ugovori, čija pojedinačna vrednost iznosi od 20.000 dinara do dva miliona dinara, potpisani su sa vlasnicima registrovanih poljoprivrednih gazdinstava i članovima udruženja u oblasti poljoprivrede koji su ispunili uslove javnog konkursa za realizaciju Programa podrške održivom razvoju poljoprivredne proizvodnje u nerazvijenim opštinama Sjenica, Tutin, Prijepolje, Priboj, Nova Varoš i gradu Novom Pazaru u 2012. godini.

Na konkurs je stigla 2.031 prijava, a stručnjaci su odabrali 312 projekata koje će Vlada Srbije podržati kroz Kancelariju za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja.

Ugljanin je naveo da će pomenuta sredstva biti upotrebljena za izgradnju i adaptaciju štala, nabavku motokultivatora, kosačica, plugova i druge poljoprivredne opreme, nabavku aparata za mužu, izgradnju plastenika, nabavku košnica i opreme za pčelarstvo, izgradnju hladnjača i skladišta.

Srbija je dobijanjem statusa kandidata za članstvo u EU dobila nove šanse za razvoj agrara, istakao je ministar i poručio poljoprivrednicima da se udružuju kako bi postigli kvanitet i kvalitet koji bi zadovoljio potrebe tržišta.

Srbija ima 50 posto poljoprivrednog zemljišta i insistiraće se na povećanju produktivnosti i poboljšanju uslova života poljoprivrednih proizvođača, napomenuo je Ugljanin.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik